U Program javnih investicija Općine Banovići uvršteno preko stotinu projekata

Program javnih investicija (PJI) Općine Banovići za period 2021-2023. godine usvojen je od strane Tima za izradu Programa javnih investicija i upućen Općinskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

Program javnih investicija obuhvata preko stotinu odobrenih projekata, koji će u skladu sa programskom orijentacijom, prioritetima i finansijskim mogućnostima bit implementirani na području cijele općine. Riječ je o projektima iz oblasti uređenja putne i komunalne infrastrukture, vodosnabdijevanja, izgradnje infrastrukture za potrebe sportskih, kulturnih, obrazovanih i zdravstvenih ustanova, ali i za sve druge potrebe kojima će se unaprijediti kvalitet života građana Banovića.

Zbog usklađivanje dinamičkog plana implementacije projekata, u vrhu prioriteta za izgradnju bit će projekti koji imaju pripremljenu projektnu dokumentaciju, naglasio je općinski načelnik dr. Bego Gutić.

Posebna pažnja kod implementacije Programa javnih investicija bit će vođena o principima ravnomjernog razvoja svih mjesnih zajednica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *