U Stražbenici počela izgradnja objekta koji će služiti za potrebe mjesne zajednice

Područje opštine Banovići ovih dana pokriveno je radnom mehanizacijom, koja implementira kapitalne projekte lokalne zajednice. Nakon okonačanja nekoliko kapitalnih projekata, radovi su počeli i na izgradnji zgrade koja će služiti za potrebe mjesne zajednice Stražbenica.

Riječ je o izgradnji potpuno novog objekta ukupne korisne površine preko 100 kvadratnih metara smještenom u centru Mjesne zajednice, koji će se sastojati od sale za sastanke, kancelarije, kuhinje, ostave, hodnika i dva mokra čvora. Izgradnja podrazumijeva sve zemljene, betonske, zidarske, izolatorisjke, tesarske, limarske, fasaderske, stolarijske i instalacione radove neophodne za izgradnju objekta.

Mjesna zajednica Stražbenica do sada nije imala prostorije za sastanke i okupljanje stanovnika, te je izgradnja objekta za ove namjene bio jedan od najvećih prioriteta koje je postavilo Vijeće mjesne zajednice. Izgradnjom objekta, stanovnici mjesne zajednice Stražbenica imat će bolje prostorne uslove za aktivno učešće i sudjelovanje u rješavanju problema u Mjesnoj zajednici, unapređujući na taj način rad Vijeća mjesne zajednice i lokalne zajednice.

Sredstva za ovaj projekat osigurana su u lokalnom Budžetu za 2020. godinu u iznosu od preko 138 hiljada KM.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/Zgrada-za-potrebe-mjesne-zajednice-Stražbenica-6.jpg” image_id=”8313″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/Zgrada-za-potrebe-mjesne-zajednice-Stražbenica-2.jpg” image_id=”8312″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/Zgrada-za-potrebe-mjesne-zajednice-Stražbenica-1.jpg” image_id=”8311″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.