U toku dezinfekcija mjesnih zajednica i podjela prehrambeno-higijenskih paketa

Po naredbi Općinskog štaba civilne zaštite, JP“ Komunalac“ Banovići i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Banovići provode higijensko-sanitarne mjere na javnim saobraćajnim površinama u mjesnim zajednicama na području cijele opštine. Ove mjere su danas provedene u mjesnim zajednicama Aljkovići, Seona, Pribitkovići i Banovići Selo, a narednih dana se nastavljaju i u ostalim mjesnim zajednicama. Higijensko-sanitarnim mjerama obuhvaćeni su centralni dijelovi mjesnih zajednica, na kojima dolazi do okupljanja najvećeg broja ljudi.

Prehrambeno-higijenski paket vrijednosti 100 KM

Također, po naredbi Općinskog štaba civilne zaštite odred izviđača „Plamen“ Banovići u saradnji sa Centrom za socijalni rad vrši podjelu prehrambeno-higijenskih paketa, koji su obezbijeđeni u saradnji sa World Vision-om Bosna i Hercegovina.

Obezbijeđena su 64 prehrambeno-higijenska paketa u vrijednosti od po 100 KM. Danas je na kućnu adresu podijeljeno 29 paketa, za porodice djece čiji je izbor izvršen od strane World Vision-a. Podjela preostalih paketa bit će nastavljena sutra. Podjela paketa na kućnu adresu se vrši prvenstvno da bi se izbjeglo okupljenje na jednom mjestu i ispoštovale aktuelne naredbe Općinskog štaba civilne zaštite i viših nivoa vlasti koje se odnose na socijalne distance.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”5″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/04/1.jpg” image_id=”7270″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/04/2.jpg” image_id=”7271″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/04/3.jpg” image_id=”7272″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/04/4.jpg” image_id=”7273″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/04/5.jpg” image_id=”7274″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *