U toku pripreme za drugi polumaraton u Banovićima

U povodu organizacije 2. banovićkog polumaratona, općinski načelnik Midhat Husić je održao radni sastanak sa predstavnicima Atletsko rekreativnog kluba Banovići. Na sastanku je razgovarano o pripremama i protokolu polumaratona, koji je prošle godine postavio snažan temelj. Usaglašeni su detalji i datum održavanja.

Ovogodišnji polumaraton održat će se 22. augusta, a kao i prethodne godine, bit će organizovane tri trke: polumaraton, trka građana na 5 km pod nazivom “Pokreni se” i dječija trka oko gradskog parka.

-Prošlogodišnji polumaraton je okupio preko 300 trkača iz 29 gradova i 5 država te ove godine očekujemo duplo više učesnika kao i da cjelokupna organizacija bude na još boljem nivou, – istakao je načelnik Husić.

Pored toga što je polumaraton zauzeo značajno mjesto u sportskom kalendaru, značajan je i po tome što će učesnici trčati stazom koja se proteže kroz ambijent Zaštićenog pejzaža Konjuh. Neposredno prije i nakon polumaratona, održat će i niz drugih događaja u okviru Banovićkog kulturnog ljeta što će upotpuniti cjelokupnu sliku događaja u Banovićima.

Prijave za učešće na 2. banovičkom polumaratonu već su počele i mogu se izvršiti putem službene web stranice Atletsko rekreativnog kluba Banovići (banovickipolumaraton.ba) koji je nosioc organizacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *