U toku pripremni radovi za asfaltiranje u mjesnoj zajednici Repnik, dionica Hrvati 1

Nadležna općinska služba Općine Banovići ovih dana intenzivno radi na realizaciji planiranih infrastrukturnih projekata koji su predviđeni planom kapitalnih investicija za 2021. godinu. Pored projekata koji su započeli u proteklom periodu, te onih već okončanih, intenzivno se provode pripremni radovi na terenu za asfaltiranje na još nekoliko lokacija.

Jedna od lokacija je i mjesna zjednica Repnik, dionica Hrvati 1, gdje je ovih dana uveden izvođač koji će implemetirati projekat rekonstrukcije i asfaltiranja dionice duge 150 metara.

Ovim projektom je pored rekonstrukcije i asfaltiranja predviđeno i adekvatno rješenja odvodnje površinskih voda koje su vrlo često plavile objekte uz ovu saobraćajnicu, a kao najbolje rješenje planirano je da se problem riješi izgradnjom kolektora cijelom dužinom saobraćajnice.

Cjelokupna sredstva za navedeni projekat osigurana su općinskim budžetom, a projekat implementiraju radnici firme Riad Šped d.o.o. Doboj Istok.

Pored ovih radova, u toku su i pripremni radovi na dionici Grabik u mjesnoj zajednici Grivice, a ovih dana se očekuje i uvođenje izvođača u posao na projektu asfaltiranja parking prostora u gradskom području.