U toku radovi na gradskom trgu

Načelnik Midhat Husić, sa svojim saradnicima, obišao je radove na izgradnji četvrte faze projekta Trg žrtava Srebrenice u Banovićima, koji se izvode u punom kapacitetu. U toku su pripremni radovi i tamponiranje terena za asfaltiranje parking prostora koji se nalazi na izlazu prema kružnom toku kao i ugradnja novih ploča.

“Radovi idu dobrim tempom i očekujemo od izvođača da budu okonačani u skladu sa ugovorom”,- istakao je načelnik Husić. Projekat izgradnje četvrte  faze Trga vrijednosti 350 hiljada konvretibilnih maraka realizuju firme  „GPP BANOVIĆI“  iz Banovića i „ SE Sarajka“ iz Živinica, u saradnji sa Općinom Banovići, koja je za ovaj projekat obezbijedila uslove za kompletno građenje. Završna faza izgradnje Trga podrazumijeva uređenje do prvog kružnog toka, a što će obuhvatiti ugradnju novih ploča, zamjenu postojeće instalacije, odvodnju površinskih i otpadnih voda, te izgradnju nove efikasne javne rasvjete.

Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta Općina je obezbijedila uz pomoć  Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Tuzlanskog kantona, a rok za izvođenje radova je 90 dana do početka radova.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/05/Načelnik-Midhat-Husić.jpg” image_id=”7810″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/05/Trg-IVfaza-izgradnje-4.jpg” image_id=”7809″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/05/U-toku-radovi-n-agradskom-trgu.jpg” image_id=”7811″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *