U toku sanacija makadamskih putnih pravaca i uređenje javne rasvjete – Načelnik obišao radove

U skladu sa godišnjim planom i programom rada organa lokalne samouprave općine Banovići, kojim je planirano uređenje i održavanje putne i druge infrastrukture na području cijele Općine, u toku su radovi na redovnom uređenju makadamskih putnih pravaca i javne ravjete.

Tim povodom, općinski načelnik dr. Bego Gutić jučer je obišao nekoliko mjesnih zajednica gdje se trenutno izvode radovi ili će uslijediti u narednim danima.

Dodatni povod za posjetu mjesnoj zajednici Pribitkovići jučer je bio i obilježavanje Dana ove mjesne zajednice, te je ovom prilikom položeno cvijeće na spomen obilježje šehidima i poginulim borcima u Pribitkovićima. Prilikom posjete Pribitkovićima, načelnik Gutić je obišao sanirane makadamske putne pravce te u razgovoru sa mještanima istakao da će nastojati pokrenuti procedure za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja.

Također, jučer je načelnik Gutić posjetio i mjesnu zajednicu Banovići Selo gdje je danas planiran nastavak radova na uređenju puta u naselju Levići.

Posebna pažnja obratiti ćemo na putne pravce kojima se odvija javni prevoz ali i sve druge putne pravce u gradskim i prigradskim mjesnim zajednicama, istakao je načelnik Gutić prilikom obilaska radova.

Pored putne infrastrukture, u toku su radovi na uređenju potoka u mjesnoj zajednica Seona, te radovi na sanaciji i proširenju javne rasvjete. Sredstva za sve navedene radove izdvojena su iz Budžeta Općine Banovići za 2021. godinu.