Učenici Dženan Bećić i Harun Šabanović odlaze u Skoplje na Međunarodno takmičenje iz tehničke kulture – Općina će finansirati njihov prijevoz

Na Međunarodnom takmičenju iz tehničke kulture pod nazivom „Ekonova“ i „Makinova“, koje će se održati u Skoplju – Sjeverna Makedonija, učešće će uzeti i banovićki osnovci. Našu Općinu predstavljat će učenici Osnovne škole „Banovići“ Dženan Bećić i Harun Šabanović predvođeni nastavnikom Edimom Avdićem. Takmičenje će se održati u periodu od 7 do 10. novembra i na njemu će takmičari predstaviti svoje radove iz inovatorstva i ekologije.

Tim povodom općinski načelnik dr. Bego Gutić upriličio je prijem za učenike Bećića i Šabanovića, nastavnika Avdića i direktora škole Admira Modrića. Učenicima je poželio puno sreće i uspjeha na takmičenju uz nadu da će sa istog donijeti bar jednu medalju te dodao da će Općina finansirati njihov prijevoz do Skoplja.

Prijem je bio prilika da načelnik Gutić upozna direktora OŠ „Banovići“ Admira Modrića da je Vlada TK donijela Odluku o odobravanju 100 hiljada konvertibilnih maraka za utopljavanje objekta škole, odnosno izradu termofasade. Navedeni projekat realizirat će se u narednoj godini.