Uplaćena sredstva za poklone prvačićima

Sredstva za polazak u prve razrede osnovnih škola  za školsku 2020/2021 godinu uplaćena su danas na račune roditelja prvačića, koji su u vanrednim okolnostima počeli svoje prvo školovanje. Pokloni su obezbijeđeni za 232 prvačića, po konačnom spisku polaznika u prve razrede koji su dostavljeni iz svih osnovnih škola sa područja Banovića.

Za početak prvog školovanja, općinski načelnik Midhat Husić uz podršku Općinskog vijeća, obezbijedio je poklone vrijednosti 100 KM. Sredstva za prvačiće uplaćuju se treću godinu zaredom.

Podsticajni programi za mlade

Prema riječima načelnika Husića, Općina ima dobre podsticajne programe kojima prati mlade od rođenja. -„Svako novorođenče dočekamo sa čestitkom i poklonom vrijednim 200 KM, zatim prvačiće ispraćamo u prve razrede sa poklon bonom vrijednosti 100 KM, obezbijeđujemo stipendije za 50 najboljih učenika srednjih škola i 50 najboljih studenata, zatim im nudimo stručno osposobljavanje u trajanju od godinu dana nakon završenog visokog obrazovanja“,-istakao je načelnik Husić.

S obzirom da je ova generacija prvačića krenula u školu u vanrednim okolnostima zbog pandemije koronavirusa, načelnik Husić je za sve škole obezbijedio daljinske toplomjere, kako bi školama i nastavnom osoblju olakšali način kontrolisanja temperature djeci prilikom dolaska u školu kao i sam rad škola u ovom periodu.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Isplata-prvacica.jpg” image_id=”8746″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Dodjela-poklon-bonova-prvacicima.jpg” image_id=”8856″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/IMG_2865.jpg” image_id=”8599″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *