Upriličen prijem za članove Odreda izviđača Plamen Banovići

Općinski načelnik dr. Bego Gutić danas je upriličio prijem za članove Odreda izviđača “Plamen” Banovići.

Izviđački raport predao je izviđač Muamer Rizvić. Ovo je bila prilika za izviđače, da načelnika Gutića upoznaju sa aktivnostima ovog udruženja i planovima za naredni period.

Odred izviđača “Plamen” je jedino izviđačko udruženje u Banovićima, koje je osnovano davne 1956. godine i trenutno broji oko 120 članova raspoređenih u četiri skupine.

Na današnjem sastanku istaknuto je da će se napraviti značajan iskorak kada je u pitanju saradnja lokalne zajednice i ovog udruženja, jer izviđači imaju vrlo važnu društvenu ulogu u lokalnoj zajednici i njihovi dosadašnji rezultati znat će se cijeniti kroz konkretnu podršku. Posebno je značajna uloga izviđača u međunarodnim aktivnostima, upoznavanju  i promociji lokalne zajednice i kulture države Bosne i Hercegovine i saradnja koju su ostvarili kroz međunarodne projekte sa italijanskom organizacijom CISP (Comitato Internazionale per lo Sviluppo dei Popoli).

Na području naselja Mačkovac, nastojat će se osposobiti i obezbijediti prostorije za bolje organizovanje međunarodnih kampova i druge aktivnosti udruženja Plamen, kazao je načelnik Gutić. Istaknuto i da će se nastojati obezbijediti veća finansijska podrška kroz budžet za 2021. godinu.

Do sada su izviđači odgovorili svakom zahtjevu lokalne zajednice, učestvovali u obilježavanju značajnih datuma i događaja, organizovali međunarodne izviđačke kampove, te učestvovali u aktivnostima tokom vanrednog stanja izazvanog pandemijom koranavirusa.

Ovo je ujedno bio i prvi zvanični prijem izviđača od strane predstavnika lokalne zajednice u njihovoj historiji, istakli su izviđači i izrazili zahvalnost načelniku Gutiću uručenjem skromnih poklona.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Prijem-za-IO-Plamen-Bnaovici-4.jpg” image_id=”10258″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Prijem-za-IO-Plamen-Bnaovici-3.jpg” image_id=”10257″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Prijem-za-IO-Plamen-Bnaovici-2.jpg” image_id=”10256″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Prijem-za-IO-Plamen-Bnaovici-1.jpg” image_id=”10255″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Prijem-izvidjaca-2.jpg” image_id=”10254″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Prijem-izvidjaca-1.jpg” image_id=”10253″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *