Upriličeno svečano polaganje zakletve za pet državnih službenika

Polaganjem i potpisivanjem zakletve pet novoizabranih državnih službenika u organu uprave općine Banovići preuzelo je svoju dužnost. Izabrani sa liste najuspješnijih kandidata, po Javnom konkursu raspisanom u Službenim novinama FBiH 23.10.2020. godine. U radni odnos, na neodređeno vrijeme, primljeni su: Merima Mrahorović, dipl. ecc; Inel Husić, dipl. politolog; te Drinka Ribić, Emir Hasanbegović i Vahidin Berbić, dipl. pravnici.

Zakletvu vjernosti državni službenici su položili pred općinskim načelnikom dr. Begom Gutićem, predsjedavajućim OV Banovići Robertom Lapčevićem i Ismetom Rahmanovićem, pomoćnikom načelnika za opću upravu, BIZ i socijalna pitanja. Oni su novoprimljenim  zaposlenicima poželjeli puno zdravlja, sreće i uspjeha u radu. Načelnik Gutić istakao je da od novoizabranih državnih službenika očekuje da opravdaju ukazano povjerenje i da svoju dužnost i obaveze obavljaju profesionalno, u skladu sa Zakonom i Ustavom.

Potpisivanjem teksta zakletve, državni službenici su se obavezali, „da će u svom radu poštivati Ustav BiH i Ustav Federacije BiH, zakone i druge propise Države Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine, vrijednosti međunarodnog prava, štititi ljudska prava i slobode, da će savjesno, odgovorno i profesionalno izvršavati zadatke predviđene opisom radnog mjesta, da će u svom radu izbjegavati djelatnosti i propuste koji su nespojivi sa dužnostima državnog službenika, te štititi i brinuti se o ravnopravnosti i pravima svih naroda i građana Bosne i Hercegovine“.  

Novoizabranim državnim službenicima u organu uprave općine Banovići od 1. novembra teče probni rad i trajat će 6 mjeseci.