Urađeno 500 metara javne rasvjete u naselju Ekonomija

U cilju poboljšanja kvalitete života svih građana, u općini Banovići nastavljene su aktivnosti na obnovi i modernizaciji komunalne infrastrukture. Završen je projekat izgradnje javne rasvjete u naselju Ekonomija – Mjesna zajednica Grivice. U okviru navedenog projekta postavljeno je 14 rasvjetnih tijela te pružena nova linija u dužini od oko 500 metara. Rasvjeta je urađena na potezu Toplana – naselje Ekonomija; radove su izvodili radnici firme KOP I KO d.o.o. Živinice, a projekat je finansiran iz budžeta Općine.

U proteklim danima radilo se i na proširenju javne rasvjete u MZ Banovići Selo, odnosno u naselju Brezje, gdje su postavljena još tri rasvjetna tijela. U istoj mjesnoj zajednici je prije mjesec dana , u podružnici Ramići, urađena linija sa 12 rasvjetnih polja, a u centru Grivica zamjena stare linije i postavljenje 12 novih svjetiljki.

Navedene aktivnosti su dio realizacije jednog od zacrtanih ciljeva općinskih vlasti u Banovićima, a koji se odnosi na proširenje i modernizaciju javne rasvjete po svim mjesnim zajednicama. Sa ovim aktivnostima nastavit će se i u narednom periodu.