Uređena dionica puta u mjesnoj zajednici Treštenica (VIDEO I FOTO)

Radovi na uređenju putne infrastrukture na području opštine Banovići implementiraju se planiranom dinamikom. Danas je okonačana rekonstrukcija i asfaltirano novih 500 metara puta. Riječ je o dionici puta od stadiona do izletišta Srnica u mjesnoj zajednici Treštenica, za čije je uređenje Općina Banovići izdvojila oko 120 hiljada KM.

U sklopu ovog projekta izvršena je rekonstrukcija, uređena odvodnja površinskih voda i propusta te postavljena nova asfaltna konstrukcija. Za mještane je ova dionica jako važna iz dva razloga. Kako su naveli, prvi je jer je povezala podružnicu Krševac sa cijelom Mjesnom zajednicom sa obje strane, a drugi jer su dobili asfaltiran put za izletište Srnica, koje je jako posjećeno i zahtjevalo je stalno nasipanje i uređenje poslije svake kišne padavine.

Pored ovog projekta, na području opštine Banovići u toku je implementacija još nekoliko kapitalnih projekata. U mjesnoj zajednici Tulovići radi se na rekonstrukciji dionice puta u naselju Salihbašići te rekonstrukcija i dogradnja mjesnog vodovoda, a u završnoj fazi je izgradnja javne rasvjete u naselju Brezici u MZ Grad III i izgradnja vodovodne mreže u poslovnoj zoni Sadnice.

Za kapitalne projekte na području opštine Banovići u ovoj godini Budžetom su planirana sredstva u iznosu preko 3,5 miliona KM, kojima će biti realizovana 32 kapitalna projekta.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/Asfaltiranje-dionice-puta-prema-Srnici-4.jpg” image_id=”8382″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/Asfaltiranje-dionice-puta-prema-Srnici-3.jpg” image_id=”8381″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/Asfaltiranje-dionice-puta-prema-Srnici-2.jpg” image_id=”8380″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *