Uređena još jedna putna komunikacija (VIDEO I FOTO)

U okviru uređenja i asfaltiranja putne komunikacije u opštini Banovići, završeno je uređenje još jedne dionice u mjesnoj zajednici Banovići Selo. Radi se o dionici Sjever u naselju Selo II u okviru koje su urađena i asfaltirana dva kraka ukupne dužine 720 metara.

Ukupna finansijska vrijednost asfaltiranja je 150 hiljada KM a izvođač radova je “Rial Šped” d.o.o. iz Doboj Istoka.

“Ovo je sedma dionica koja se implementira na području opštine Banovići nakon koje imamo u planu uraditi još deset dionica”,-kazao je načelnik Midhat Husić prilikom obilaska radova.

U narednim danima očekuje se početak radova na uređenju putnih komunikacija u mjesnoj zajednici Pribitkovići, dionica Dostovići i u mjesnoj zajednici Podgorje, dionica Mušići I.

Pore uređenja putne infrastrukture, lokalna zajednica paralelno implementira i druge kapitalne projekte te je u toku izvođenje radova na dogradnji i rekonstrukciji vodovodne mreže i priključaka u ulicama Radnička, Radinskih rudara i Breštica.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/Uredjenje-puta-u-Banovici-Selu-dionica-Selo-II.jpg” image_id=”8687″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/Uredjenje-puta-u-Banovici-Selu-dionica-Selo-II-5.jpg” image_id=”8686″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/Uredjenje-puta-u-Banovici-Selu-dionica-Selo-II-4.jpg” image_id=”8685″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/Uredjenje-puta-u-Banovici-Selu-dionica-Selo-II-3.jpg” image_id=”8684″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *