Uređena nova putna komunikacija na području Banovića

Lista kapitalnih projekata usvojena od strane Općinskog vijeća uspješno se implementira na području opštine Banovići. Ovih dana je okončano asfaltiranje dionice puta u mjesnoj zajednici Pribitkovići, naselje Podostrić, ukupne dužine 280 metara.

Vrijednost projekta uređenja i asfaltiranja puta je preko 76 hiljada konvertibilnih maraka. Položaj asfaltirane putne komunikacije zahtjevao je rješenje odvodnje površinskih voda kao i izgradnju ivičnjaka u jednom dijelu, što dodatno poboljšava kvalitet i sigurnost ove putne komunikacije.

– Općina je nastavila realizaciju nekoliko infrastrukturnih projekata koji su započeti u prošloj godini a istovremeno  se ulaže u nove projekte.  Za sedam novih infrastrukturnih projekata izdvojit će se oko milion konvertibilnih maraka u ovoj budžetskoj godini, ističu u nadležnoj općinskoj službi.

Nakon okončanja poslova na dionici u Pribitkovićima, ovih dana Općina je uvela izvođača radova u novi posao koji se odnosi na rekonstrukciju saobraćajne i pješačke površine u ulici Patriotske lige. Na ovaj način formirat će se nova ulica ispred stambenih jedinica koja nije imala status ulice do sada.

Sredstva za ove infrastrukturne projekte obezbijeđa su iz Budžeta za 2019. godinu.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/07/Patriotske-lige.jpg” image_id=”5333|full” link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/07/Podostrić.jpg” image_id=”5334|full” link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/07/Podostrić2.jpg” image_id=”5335|full” link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *