Uručena rješenja za 100 stipendista Općine Banovići

Svečanim uručenjem rješenja o dodjeli stipendija učenicima i studentima sa područja opštine Banovići danas je okončana procedura o dodjeli i najavljena isplata prvog dijela sredstava početkom Nove godine.

Nakon deset godina broj stipendija je povećan, a time i iznos sredstava koji je dodjeljen učenicima i studentima.

– Općina Banovići godinama izdvaja značajna sredstva za stipendiranje učenika i studenata sa područja opštine Banovići, za školsku 2018/2019. godinu došlo je do povećanja izdvajanja u te svrhe što će značiti povećanje broja stipendija kako za učenike, tako i studente. Ove godine Općina Banovići dodijelila je 50 stipendija učenicima i 50 stipendija studentima, – kazao je Adem Mostarlić, pomoćnik Općinskog načelnika.

Na današnjoj svečanosti učenicima i studentima su uručena rješenja o dodjeli stipendija za deset mjeseci akademske godine 2018/2019, a dobitnici stipendija su predali svoje žiro-račune na koje će se izvršiti isplata prvog dijela sredstava.

Za stipendije je iz općinskog proračuna izdvojeno 75 hiljada konvertibilnih maraka od čega će 50 hiljada biti dodjeljeno studentima a 25 hiljada učenicima sa područja opštine Banovići.

[fusion_gallery image_ids=”4676,4675,4674,4673,4672,4671,4670,4669″ layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”zoomin” lightbox=”yes” lightbox_content=”titles” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *