Uspostavljanje bolje saradnje sa mjesnim zajednicama

Danas je u sali za sastanke Općine Banovići održan sastanak predstavnika mjesnih zajednica sa općinskim načelnikom dr. Begom Gutićem i pomoćnicima općinskog načelnika. Razgovarano je o uspostavljanju bolje saradnje, trenutnom stanju infrastrukture u mjesnim zajednicama i mogućnostima poboljšanja.

Zaključeno je da svoje revidovane zahtjeve i prioritete za izgradnju i uređenje kapitalnih projekata i manjih intervencija u 2021. godini,  predstavnici mjesnih zajednica trebaju dostaviti nadležnim općinskim službama, do kraja slijedeće sedmice.

U martu planirani izbori u svim mjesnim zajednicama

Današnji prvi radni sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica, ujedno je i prvi korak ka uspostavljanju bolje, transparentnije i kvalitetnije saradnje Općine i mjesnih zajednica.

-„Nastojat ćemo da kao servis poboljšamo usluge mjesnim zajednicama, budemo otvoreniji i efikasniji u rješavanju svih pitanja sa kojima se susreću mjesne zajednice u svom funkcionisanju. U općinskom budžetom mjesne zajednice će, kao i prethodne godine imati svoju redovnu budžetsku stavku, a predložit ćemo povećanje stavke namjenjene za intervencije u mjesnim zajednicama“, – kazao je načelnik Gutić.

Razgovarano je o održavanju izbora za članove Vijeća mjesnih zajednica, potrebi usklađivanja krovnih dokumenata i drugim pitanjima. Odluka o raspisivanju izbora u mjesnim zajednicama bit će predložena za razmatranje na nekoj od narednih sjednica Općinskog vijeća, kako bi se izbori organizovali na vrijeme i novo rukovodstvo transparentno izabralo do kraja marta.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Prvi-radni-sastanak-sa-predstavnicima-mjesnih-zajednica.jpg” image_id=”9880″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Prvi-radni-sastanak-sa-predstavnicima-mjesnih-zajednica1.jpg” image_id=”9881″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Prvi-radni-sastanak-sa-predstavnicima-mjesnih-zajednica2.jpg” image_id=”9882″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Prvi-radni-sastanak-sa-predstavnicima-mjesnih-zajednica3.jpg” image_id=”9883″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *