Uveden izvođač radova u posao na rekonstrukciji i asfaltiranju ceste u mjesnoj zajednici Omazići

Ugovorom o izvođenju radova na rekonstrukciji i asfaltiranju cesta na području općine Banovići potpisanim tokom 2020. godine predviđena je realizacija deset dionica od kojih samo jedna nije realizovana prošle godine. Riječ je o dionici „Regionalna cesta – Čolići MZ Omazići“ čija realizacija je počela danas uvođenjem izvođača u posao.

-„Iako je dionica bila obuhvaćena Ugovorom o izvođenju radova tokom prošle godine, vidljivo je da su neke mjesne zajednice bile kažnjenje, kao što je slučaj sa mjesnom zajednicom Omazići. Takve stvari mi nećemo dozvoliti, nećemo dozvoliti da se pravi razlika  i stvaraju povlaštene mjesne zajednice u odnosu na druge, te ćemo nastojati istrajati u vođenju lokalne zajednice po principima ravnomjernog razvoja, gdje će sve mjesne zajednice imati jednak status“, – kazao je općinski načelnik dr. Bego Gutić tokom današnje posjete mjesnoj zajednici Omazići povodom uvođenja izvođača u posao.

Radove će izvoditi radnici firme Rial d.o.o. Doboj Istok.

Dionica od regionalne ceste do Čolića koja je obuhvaćena ovim projektom duga je 450 i široka 4 metra, a sredstva za njeno uređenje i asfaltiranje u iznosu od 113.000 KM osigurana su općinskim budžetom za 2021. godinu.

Za mještane mjesne zajednice Omazići ovaj dan je praznik. –„Ovo je višegodišnji san svih mještana Omazića koji se danas počeo ostvarivati. Cjela zamisao oko uređenje ove dionice pokrenuta je još dok je dr. Bego Gutić obnašao funkciju premijera u Vladi Tuzlanskog kantona i kada je osigurao sredstva za uređenje kolektora u neposrednoj blizini ove dionice. Ovom dionicom ćemo povezati podružnice Husanovići i Beširovići sa ovom veoma frekfentnom dionicom kojom će se spojiti Čolići sa regionalnom cestom“, – kazao je mještanin Omazića Adil Avdić.

Vijeće Mjesne zajednice nedavno je donijelo i Odluku da se aplicira sa projektom asfaltiranja dionice od Beširovića do Oskove jer, kako su mještani naveli, djeca iz MZ Omaziće od petog do osmog razreda pohađaju OŠ Oskova, te im je ovo veoma bitna putna komunikacija.

Općina Banovići akivno provodi procedure za obezbjeđenje uslova i početak implementacije još nekoliko infrastrukturnih projekata.