Vijeća MZ Pribitkovići i Bučik trebaju odrediti prioritete za izgradnju u narednoj godini

Infrastrukturni projeki u mjesnoj zajednici Pribitkovići u toku ove godine nisu zaostajali. Asfaltirana je dionica puta u naselju Podostrić i istražnim bušotinama pronađene nove količine vode, konstatovano je na današnjem radnom sastanku načelnika Midhata Husića sa predstavnicima Vijeća MZ.
– Dodatne količine vode pronađene novim istražnim bušotinama koje su urađene proteklih dana obezbjedit ćemo vodu za MZ Pribitkoviće i riješiti najznačajniji problem, istakao je načelnik Husić. Uzorci vode trenutno su na obradi i provjeri neophodnih standarda zdravstvene ispravnosti vode za piće, pojasnio je Husić. U razgovoru sa predstavnicima Vijeća MZ rečeno i to da se svakodnevno vodi borba sa nasipanjem makadamskih puteva i njihovim održavanjem i da su u tome odmogle elementarne nepogode.
Na današnjem sastanku je razgovarano o kompletnoj putnoj i vodovodnoj infrastrukturi i rješenju imovinsko-pravnih odnosa koji su preduslov za izgradnju mnogih putev kao i sanaciji udarnih rupa na glavnom putnom pojasu.
Načelnik Midhat Husić, nakon posjete Pribitkovićima, posjetio je i MZ Bučik u kojoj je trenutno aktuelno ekspropisanje značajnog broja domaćinstava zbog rudarskih radova na ovom području.
– Otvoreni smo za saradnju po pitanju eksproprijacije stanovništva iz dijela Bučika i rado ćemo udovoljiti realnim zahtjevima ukoliko oni mogu pomoći da se olakša proces preseljenja domaćinstava, kazao je načelnik Husić. On je naveo i to da od Vijeća MZ očekuje da razgovoraju o prioritetima za narednu godinu i svoju listu prioriteta dostave što prije kako bi se budžet planirao na vrijeme. Razgovorano je i o problemima vodosnabdijevanja, komunalnom uređenju, putnoj infrastrukturi i drugim pitanjima.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Posjeta-MZ-Pribitkovićima-3.jpg” image_id=”5721″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Posjeta-MZ-Pribitkovićima-2.jpg” image_id=”5720″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Posjeta-MZ-Pribitkovićima-1.jpg” image_id=”5719″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Posjeta-MZ-Bučik-5.jpg” image_id=”5718″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Posjeta-MZ-Bučik-4.jpg” image_id=”5717″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Posjeta-MZ-Bučik-3.jpg” image_id=”5716″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Posjeta-MZ-Bučik-2.jpg” image_id=”5715″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Posjeta-MZ-Bučik-1.jpg” image_id=”5714″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *