Vodeća bonitetna agencija LRC BIS uručila priznanje “Kruna razvoja privrede” općinskom načelniku Midhatu Husiću (VIDEO I FOTO)

Na osnovu analize i obrade završnih finansijskih izvještaja za 2019. godinu, opština Banovići ostvarila je porast po osnovu rasta prihoda i rasta zaposlenosti, podaci su najveće i najstarije bonitetne agencije u Bosni i Hercegovini LRC BIS. Tim povodom predstavnice najstarije bonitetne agencije u BiH danas su Općini Banovići i općinskom načelniku Midhatu Husiću uručile priznanje “Kruna razvoja privrede” za 2019. godinu.

Kao kriteriji za dodjelu nagrade uzeti su rast firmi, rast prihoda, rast uposlenih i rast izvoza, na osnovu kojih je vidljivo da je opština Banovići ostvarila porast po dva osnova u kategoriji srednjih opština po broju stanovništva.

-“Na osnovu podataka nadležnih institucija uradili smo presjek privrede, kako ostalih, tako i opštine Banovići i pored dobrih pokazatelja rasta i zaposlenosti, Banovići imaju jako dobre parametre što se tiče poslovanja kompanija na području opštine. Čak 27 kompanija nalazi se u kategoriji “bonitetno pouzdanih”, jedna je svrstana u kategoriju “100 najvećih” i  7 kompanija je svrstano u kategoriju “brzorastućih komapanija”“, – kazala je Enisa Šljuka iz kompanije LRC BIS.

Najuspješnije kompanije

Rudnik mrkog uglja “Banovići” je jedina kompanija sa područja oštine Banovići koja je svrstana u kategoriju 100 najvećih, dok se u kategoriji brzorastućih kompanija nalaze Plantrans dijabaz d.o.o., Klimainvest d.o.o., Elektroremont d.d., JP Komunalno, Đerzić auto d.o.o., Medex Pharm d.o.o i JZU Dom zdravlja Banovići. Među vodećim firmama u kategoriji bonitetno pouzdanih nalaze se firme Plantrans Dijabaz d.o.o., Fotex d.o.o., Konitex d.o.o., Erax-Invest d.o.o., Koneksija d.o.o., Imus d.o.o., JP Vodovod i kanalizacija, JP Komunalno, GPP Banovići d.o.o. za građevinarstvo i promet, AIK-Inžinjering d.o.o., Tanović d.o.o., Đerzić Auto d.o.o., Renix d.o.o., Elektro respekt d.o.o., Redex d.o.o., Novalis d.o.o. i druge firme sa područja Banovića.

Čestitke su upućene Opštini i načelniku Husiću koji je ostvario dosta dobre rezultate u proteklom periodu stvarajući povoljan ambijent poslovanja i razvoja, te je istaknuto da ovo priznanje pripada i svim kompanijama koje su u protekloj godini uspješno poslovale na području Banovića.

-„Za opštinu Banovići ovo priznanje znači mnogo s obzirom da su ovo pokazatelji neovisnih institucija. Jako važno je da je ono što smo radili svih ovih godina dalo rezultate i u 2019. godini a i u ovoj tekućoj godini. Imamo  porast broja uposlenih za 5,6 posto, prvi puta smo premašili cifru od šest hiljada uposlenih naših građana. Pored toga, trenutno se nalazimo na 19. mjestu od ukupno 79 opština u Federaciji BiH i druga smo opština po razvoju u Tuzlanskom kantonu, govore podaci Porezne uprave Federacije BiH i  svih drugih institucija koje se bave analizom“, – naveo je načelnik Midhat Husić i naglasio da ovo priznanje pripada svima onima koji su uspješno poslovali na području opštine Banovići i da će im biti dobar podstrek za budući rad.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/Sastanak-povodom-dodjele-priznanja-nacelniku-Husicu.jpg” image_id=”8634″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/Nacelniku-Husicu-urucena-Kruna-razvoja-privrede.jpg” image_id=”8633″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/Kruna-razvoja-privreda-BiH.jpg” image_id=”8632″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *