Zabilježen najveći broj zaposlenih u posljednjih 20 godina

Preko šest hiljada zaposlenih zabilježeno je na evidenciji Biroa za zapošljavanje u Banovićima, u prvom kvartalu 2019. godine, podaci su Kantonalne privredne komore.

– Broj zaposlenih u Banovićima se proteklih godina kretao od 5.000 do 5.800 lica. Ovaj podatak od 6.002 zaposlena lica na području opštine Banovići zabilježen je prvi put u posljednjih dvadeset godina, kazao je načelnik Općine Banovići Midhat Husić.

Evidentirana je 4.321 nezaposlena osoba, gdje je istovremeno evidentirano smanjenje u odnosu na podatke iz 2018. godine.

– Statistički podaci su jedini validni i mjerodavni podaci na kojima se mogu zasnivati realne procjene. U vrijeme kad se na evidencijama službi za zapošljavanje širom BiH bilježi pad novozaposlenih osoba, pozitivni statistički podaci o broju novozaposlenih u Banovićima daju nadu za bolje sutra, navodi Husić.

 

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Privredna-kretanja-1.jpg” image_id=”5550″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Privredna-kretanja-2.jpg” image_id=”5551″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *