Zahvalnica za pomoć djeci oboljeloj od dijabetesa

U ime članova sa područja općine Banovići, predstavnice Udruženja građana roditelja i prijatelja djece sa dijabetesom „Novi horizont“ Tuzla, jučer su Općinskom načelniku Općine Banovići dr. Begi Gutiću uručile zahvalnicu. Povod je podrška i pomoć u realizaciji programskih aktivnosti Udruženja, odnosno dodjela finansijskih sredstava iz općinskog budžeta tokom 2020. godine, koja su namijenjena za nabavku inzulinskih senzora za mjerenje šećera u krvi. Sredstva su dodjeljena na osnovu Sporazuma koji je Općina Banovići potpisala sa udruženjem Novi horizont Tuzla.

Pozitivan primjer

Udruženje broji deset članova sa područja Banovići, iako je broj oboljele djece veći, naveli su iz Udruženja i naglasili da je neophodno da se porodice oboljele djece uključe u Udruženje, kako bi mogli ostvariti određene pogodnosti i pomoći prilikom liječenja i nabavke opreme za liječenje djece od dijabetesa. Navedeno je da je razmjena iskustava jako važno prilikom prvog susreta sa ovom bolešću, kao i edukacija roditelja, u čemu saradnja kroz Udruženje može biti od velike koristi.

Općina Banovići će nastaviti biti podrška ovom udruženju, raditi na obezbjeđenju bolje i brže reakcije kod pomoći i obezbjeđenju bržeg pristupa finansijskim sredstvima, navedeno je u razgovoru o aktivnostima ovog udruženja.

Uzme li se u obzir činjenica da su inzulinski senzori jako skupi i da roditelji u velikom broju slučajeva ne mogu sebi priuštiti ovakav vid usluge, svaka pomoć društvene zajednice u ovakvim slučajevima je neizmjerna, te bi ova praksa trebala poslužiti kao primjer ostalim općinama i lokalnim zajednicama.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Prijem-predstavnica-udruzenja-Novi-horizont-1.jpg” image_id=”10259″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Prijem-predstavnica-udruzenja-Novi-horizont-3.jpg” image_id=”10261″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Prijem-predstavnica-udruzenja-Novi-horizont-2.jpg” image_id=”10260″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *