Zakazana treća radna sjednica Općinskog vijeća

Nacrt odluke o obavljanju kafilerijskih poslova na području općine Banovići, jedna je od četrnaest tačaka dnevnog reda koje će razmatrati vijećnici na trećoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Banovići, potvrđeno je danas na sjednici Kolegija.

Pod obavljanjem kafelerijskih poslova podrazumijevaju se poslovi zbrinjavanja, uklanjanja pasa lutalica, eutanazija i neškodljivo uklanjanje životinjskih leševa sa javnih površina kao i drugi prateći poslovi iz ove oblasti. Ova oblast bit će predmet rasprave, a Nacrtom odluke koji će se naći na slijedećoj sjednici predviđa da se kafelerijski poslovi povjere javnom komunalnom preduzeću ili drugom pravnom ili fizičkom licu koje obavljaja ove poslove, te da se finansiranje ovih poslova vrši iz sredstava komunalne naknade i drugih izvora finansiranja koji su u skladu sa zakonom. Nacrtom ove odluke definisane su obaveze i dogovornosti, finansijska sredstva, uslovi i način obavljanja ovih poslova, nadležnosti, način postupanja sa izgubljenim i napuštenim životinjama, psima i mačkama lutalicama, skloništima, načini i uslovi u kojima se može provesti uklanjanje, eutanazija i drugi oblici postupanja, kao i kaznene odredbe za nepoštivanje propisa.

Treća redovna sjednica Općinskog zakazana je za četvrtak, 4. februar 2021. godine i održat će se u prostorijama Radničkog doma, sala iznad Radio Banovića sa početkom u 16 sati.

Pored Nacrta odluke o kafelerijskim poslovima, vijećnici će razmatrati: Prijedlog programa rada Općinskog vijeća i Plan/program rada Općinskog načelnika i općinskog organa uprave za 2021. godinu, Prijedlog odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene u 2020. godini, Prijedlog odluke o utvrđivanju bazne cijene za obračun naknade za uređenje građevinskog zemljišta za uređenje u 2021. godini, Prijedlog odluke o načinu i uslovima raspolaganja nekretninom-prodaji neposrednom pogodbom neizgrađenog građevinskog zemljišta u općini Banovići – lokalitet ulica Litva, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na uknjižbu rješenja o dodjeli zemljišta, Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o usvajanju plana parcelacije „Zona B“- I faza, Program rada i plan finansijskog poslovanja JZU Dom zdravlja za 2021. godinu te nekoliko informacija. Takođe, vijećnici će razmatrati Prijedlog odluke o organizaciji i djelokrugu rada jedinstvenog općinskog organa državne službe općine Banovići koji je podloga za izradu novog pravilnika o unutrašnjoj organizacije ovog organa.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”2″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Sjednica-Kolegija-Opcinskog-vijeca.jpg” image_id=”10184″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Kolegij-Opcinskog-vijeca.jpg” image_id=”10183″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *