Završen memorijalni odbojkaški turnir posvećen Aldinu Šariću

Sportske manifestacije planirane Programom obilježavanja Dana Općine Banovići održavaju se svakodnevno, po utvrđenom Programu. Današnja sportska manifestacija je organizovana u čast tragično nastradalom Banovićaninu i odbojkašu Aldinu Šariću. Turnir je održan na području izletišta Zlača,  a zvanično ga je otvorio općinski načelnik Midhat Husić.

– U svojoj sportskoj karijeri Aldin je postizao dobre rezultate, te je osam godina bio standardni prvotimac i nosilac ekipe Odbojkaškog kluba Srednjoškolac, koja se u to vrijeme takmičila u Super ligi Federacije BiH. Aldin je bio dobar spostista, izuzetna osoba, uvijek raspoložen, nasmijan, prihvaćajući poraze svoje ekipe kao životnu lekciju i nikada nije posustajao, – kazao je načelnik Husić i zahvalio se se ekipama koje su prihvatile poziv za učešće na današnjem turniru, kao i gostima koji su došli iz mnogih gradova da podrže ovaj turnir i zajedno sa građanima Banovića podrže manifestaciju. On je naglasio da će se kao načelnik zajedno sa lokalnom zajednicom potruditi da ime Aldina Šarića ne ode u zaborav i da ovaj turnir postane tradicionalan.

U revijalnom dijelu takmičenja u odbojci na pjesku danas je najbolja bila ekipa Baum, drugo mjesto je osvojila ekipa No name, dok je treće mjesto pripalo ekipi zanimljivog naziva Svejedno.

U takmičarskom dijelu turnira najbolje rezultate je ostvarila ekipa Slobode iz Tuzle, drugo mjesto je zauzela ekipa Banovića, treće je pripalo ekipi Bosne iz Kalesije a četvrto ekipi Krivaje iz Zavidovića.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupali su najmlađi članovi Kulturno-umjetničkog društva Litva Banovići.

U povodu proslave 24. rođendana od oslobođenja područja opštine Banovići danas je održan i moto parti na prostoru izletišta Mačkovac koji je, takođe,  privukao značajnu pažnju i interesovanje ljubitelja motora.

Slijedeća manifestacija koja je planirana Programom obilježavanja Dana Općine održat će se u utorak, 3.9.2019. godine u gradskom parku i posvećena je najmlađim stanovnicima Banovića. Njen početak planiran je u 13 sati.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Memorijalni-turnir-ALDIN-ŠARIĆ-1.jpg” image_id=”5742″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Memorijalni-turnir-ALDIN-ŠARIĆ-9.jpg” image_id=”5750″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Memorijalni-turnir-ALDIN-ŠARIĆ-8.jpg” image_id=”5749″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Memorijalni-turnir-ALDIN-ŠARIĆ-7.jpg” image_id=”5748″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Memorijalni-turnir-ALDIN-ŠARIĆ-6.jpg” image_id=”5747″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Memorijalni-turnir-ALDIN-ŠARIĆ-5.jpg” image_id=”5746″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Memorijalni-turnir-ALDIN-ŠARIĆ-4.jpg” image_id=”5745″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Memorijalni-turnir-ALDIN-ŠARIĆ-3.jpg” image_id=”5744″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Memorijalni-turnir-ALDIN-ŠARIĆ-2.jpg” image_id=”5743″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *