Završeni radovi na vodovodu „Odžak“ – MZ Banovići Selo (foto i video)

Završeni su radovi na vodovodu u naselju Odžak (Bakovići) – Mjesna zajednica Banovići Selo. U okviru navedenog projekta urađena je sanacija postojećih kaptaža, izgrađen je novi rezervoar zapremine 100 metara kubnih i obnovljen je dio distributivne (vodovodne) mreže. Projekat je koštao 235 hiljada konvertibilnih maraka i isti su sufinansirali općina Banovići i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK. Radove je realizirala firma „Gradnja I“ d.o.o. Tešanj.

Naselje Odžak broji oko 400 stanovnika (100 domaćinstava). Postojeći vodovodni sistem građen je 60-tih godina prošlog stoljeća i zbog loše gradnje često je dolazilo do zamućenja vode te se ista nije mogla koristiti za upotrebu. Također, stari rezervoar svojim kapacitetom nije mogao zadovoljiti potrebe mještana Odžaka.

Prema riječima općinskog načelnika dr. Bege Gutića u narednim danima očekuje se završetak radova na još tri projekta iz oblasti vodosnabdijevanja, a riječ je o vodovodima: „Kunina“ – MZ Pribitkovići, „Bagremik, Čubrić, Mušići“ – MZ Podgorje i „Durakovići“ – MZ Omazići.