Završeno asfaltiranje puta u povratničkoj mjesnoj zajednici Seona (VIDEO I FOTO)

Na području opštine Banovići u fazi realizacije je oko deset infrastrukturnih projekata, među kojima se ističu oni koji su vezani za putnu infrastrukturu. Okončan je još jedan od tih projekata u mjesnoj zajednici Seona dionica Korita, ukupne dužine oko 270 metara.

“Danas smo u mjesnoj zajednici Seona uredili i asfaltirali zadnju putnu dionicu i ovim smo otprilike završili uređenje putne infrastrukture u ovoj povratničkoj mjesnoj zejdenici”,- kazao je načelnik Midhat Husić prilikom posjete i obilaska radova.

Za realizaciju ovog projekta, iz općinskog Budžeta je obezbjeđeno oko 63 hiljade KM.

Mještani su izrazili zadovoljstvo saradnjom sa lokalnom zajednicom i time što je riješeno pitanje putne infrastrukture. Riješeno je i pitanje sakuplajnje površinskih voda, postavljene cijevi, šahtovi i slivne rešetke u okviru ovog projekta.

Načelnik Husić dodaje da je ovih dana na terenu u toku još nekoliko radova, rade se dva vodovoda i dva objekta mjesnih zajednica te je u pripremnoj ili završnoj fazi uređenje još nekoliko putnih dionica.

 

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/IMG_2840.jpg” image_id=”8589″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/IMG_2844.jpg” image_id=”8590″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/IMG_2827.jpg” image_id=”8586″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *