Zbog snijega otežano saobraćanje na području općine Banovići – održan sastanak predstavnika Općine, Civilne zaštite i JP “Komunalno”

Jutros je održan sastanak predstavnika Općine, Civilne zaštite i Javnog preduzeća Komunalno na kome se govorilo o problemima uzrokovanim snježnim padavinama na području općine Banovići. Općinski načelnik dr. Bego Gutić izrazio je nezadovoljstvo odgovorom zimske službe na novonastalu situaciju te zatražio od JP Komunalno da se angažuju svi raspoloživi kapaciteti i podizvođači kako bi se stanje normalizovalo.

Iako su ekipe zimske službe JP Komunalno od subote na terenu i rade na uspostavljanju prohodnosti puteva otežano je odvijanje saobraćaja na području naše Općine. Iz Komunalnog podsjećaju građane da pri čišćenju snijega određene saobraćajnice imaju prednost u odnosu na druge te mole za strpljenje.

Također, pozivaju se građani i korisnici poslovnih prostora da pristupe čišćenju snijega na prilazima ispred svojih stambenih objekata, kao i poslovnih prostora – shodno Odluci o komunalnom redu općine Banovići.