Zbog tragično stradalih građana Banovića proglašen Dan žalosti

Zbog tragično stradalih građana Banovića, Azire i Kazafera Bećić, dan dženaze 03.01.2020. godine je proglašen Danom žalosti u Banovićima. Odluku je rano jutros donio općinski načelnik Midhat Husić.

Ovaj Dan će se obilježiti spuštanjem zastave na pola koplja ispred zgrade Općine Banovići, kao i na zgradama javnih poduzeća, ustanova i drugih institucija na području općine Banovići. Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati program ili manifestacija javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima.

Ovom Odlukom obavezuju se svi elektronski mediji na području općine Banovići da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Ukop tragično stradalih obavit će se danas u 15 h na mjesnom mezarju u naselju Bećići. Tevhid će se proučiti u džamiji Islamskog centra sa početkom u 13.15 h, a dženaza će se obaviti ispred džamije Islamskog centra u Banovićima u 14.15 h.

Ovom prilikom Općinski načelnik, Midhat Husić i Općina Banovići izražavaju iskreno žaljenje i upućuju duboko saučešće i podršku njihovim porodicama, rodbini i prijateljima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *