Asfaltiran put za Gnječkovac – MZ Tulovići (foto i video)

Asfaltirano je 230 metara lokalnog puta za Gnječkovac koji vodi do područne škole u Mjesnoj zajednici Tulovići. Radovi su koštali oko 50 hiljada konvertibilnih maraka, a izvodili su ih radnici firme „Rial-Šped“ d.o.o. Doboj Istok. Ovo je bio zajednički projekat općine Banovići i Javne ustanove „Direkacija regionalnih cesta TK“. Njegovim završetkom riješen je problem prilaza područnoj školi u Tulovićima star skoro tri decenije.

„Ovo je nešto što smo mi obećali prošle godine mještanima Mjesne zajednice Tulovići  – rješavanje jednog dugogodišnjeg problema, a to je asfaltiranje dionice koja vodi sa regionalnog puta prema osnovnoj školi u Gnječkovcu. Na ovaj način učenici škole, zaposlenici  dobili su jedan kvalitetan pristupni put“ – kazao je općinski načelnik dr. Bego Gutić te dodao da će se u Tulovićima vrlo brzo asfaltirati još jedna (manja) dionica – u naselju Delići.

Prema riječima Ibrahima Salčinovića (mještanina Tulovića), prilaz prema školi bio je veoma loš. Sve je voda nosila tako da roditelji nisu mogli autom dovozit djecu do škole. Sada će svima biti mnogo bolje, i građanima i đacima.

Asfaltiranjem puta za Gnječkovac zvanično je najavljen početak građevinske sezone u općini Banovići. U 2022. godini su samo za projekte rekonstrukcije i asfaltiranja lokalnih puteva planirana sredstva od oko milion i 200 hiljada KM.