Bajramska svečanost u Banovićima (foto i video)

Centralna bajramska svečanost na području Medžlisa Islamske zajednice Banovići upriličena je u džamiji Islamskog centra, gdje je bajrmsku hutbu kazivao i bajram namaz predvodio glavni imam Sead ef. Mrahorović. U hutbi upućenoj vjernicima efendija Mrahorović je kazao: „Ovogodišnji mjesec ramazan je prošao. Provodili smo ga elhamdulillah u boljim okolnostima u odnosu na dva ramazana. Imali smo priliku i šansu da još jednom napojimo svoju dušu i srce napitkom vjere i da tako osnaženi, osviježeni i ojačani u vjeri smjelije krenemo dalje kroz život“. Dalje je dodao da nam je mjesec ramaz nudio obilje blagodati i ostavio mnoštvo poruka, a najznačajnija poruka je Časni Kur’an čija objava je počela u ovom mjesecu.

Bajram namaz u Banovićima je klanjan na ukupno 15 mjesta, a vjernicu su nakon namaza radost Bajrama podijelili sa rodbinom, prijateljima i komšijama.

Drugog dana Ramazanskog bajrama, na Dan šehida, u Radničkom domu je predviđen bajramski prijem za porodice šehida i poginulih boraca, obilazak šehidskih mezarja i učenje jasina i tevhida za sve šehide.