Banovići bili domaćin Kantonalnog takmičenja u košarci za osnovce

Banovići su bili domaćin Kantonalnog takmičenja u košarci za učenike petih, šestih i sedmih razreda osnovnih škola. Na takmičenju je učešće uzelo ukupno 13 ekipa – 7 u muškoj i 6 u ženskoj konkurenciji. Učešće su uzeli osnovci iz: Banovića, Čelića, Doboj Istoka, Gradačca, Kalesije, Kladnja, Lukavca, Srebrenika, Teočaka i Tuzle. Takmičenje se održalo u sportskoj dvorani, domaćin je bila JU Osnovna škola „Banovići“, a njegovu organizaciju pomogli su Savez udruženja građana sportskih klubova općine Banovići i Općina.

Kantonalno takmičenje u košarci za osnovce održano je pod motom: „Zajedničkim snagama do unapređenja stanja u oblasti kulture, sporta i mladih“ . Otvorio ga je općinski načelnik dr. Bego Gutić.

 U konkurenciji djevojčica prvo mjesto pripalo je domaćinima, OŠ „Banovići“, druga je bila OŠ „Sjenjak“ Tuzla, a treća „Prva osnovna škola“ Srebrenik. U konkurenciji dječaka najbolja je bila ekipa „Prve osnovne škole“ Srebrenik, dok su drugo i treće mjesto zauzele osnovne škole: „Tušanj“ i „Pazar“ iz Tuzle.