Bingo otvorio novi hipermarket u Banovićima (FOTO i VIDEO)

Građani Banovića danas su dobili novi hipermarket kompanije Bingo, moderan objekat u kojem će na jednom mjestu moći pronaći sve – mjesto ne samo za kupovinu nego i porodično okupljanje. Bingo je ovu investiciju realizirao u vrlo kratkom vremenu, a Banovići su dobili reprezentativan objekat na samom ulazu u grad. Novoizgrađeni objekat je površine 6.750 metara kvadratnih i osim hipermarketa u njemu se nude i dodatni sadržaji. Značaj investicije je tim veći jer je zaposleno 80 ljudi. Novi hipermarket Binga u Banovićima otvorio je općinski načelnik dr. Bego Gutić zajedno sa predstavnicima ove kompanije, nakon čega je upriličen obilazak hipermarketa.

Prema riječima općinskog načelnika, Bingo može biti primjer drugim investitorima da je općina Banovići Općina u koju vrijedi ulagati, te da je primjer dobrog poslovnog ambijenta.

„I u narednom periodu očekuju se nove investicije Binga u našoj Općini, otvaranje novih radnih mjesta i nastavak međusobne, dobre suradnje. Ova kompanija je davno izašla iz okvira svoje prvobitne djelatnosti i nije to više samo trgovina i ugostiteljstvo. Danas Bingo proizvodi, stvara novu vrijednost, te se nadam da će naredna investicija u Banovićima biti otvaranje proizvodnog pogona“- kazao je načelnik Gutić.

Rukovodilac službe marketinga Binga Tatjana Paunoski istakla je da je Bingo u Banovićima prisutan 20 godina i da je konačno otvorio jedan veliki centar sa bogatom ponudom. Osim hipermarketa tu se nalazi odjel svježe mesnice, delikatesa, gastro odjel, pekara, ali i odjel tehnike i potrepština za dom. Novoizgrađeni objekat ima i restoran sa 120 mjesta, igraonicu za djecu, a nudi i druge sadržaje.