Čestitka načelnika Gutića i predsjedavajućeg OV Banovići Lapčevića povodom Dan Općine

Poštovani sugrađani, drage Banovićanke i Banovićani, sretan vam 10. septembar – Dan općine Banovići!

Prije 28. godina jedinice Armije RBiH oslobodile su Seonu i Aljkoviće, posljednji okupirani teritorij općine Banovići. Danas se s ponosom prisjećamo 10. septembra 1995. godine i doprinosa boraca u odbrani domovine. Mi danas  potvrđijemo našu slobodu koja je plaćena životima najboljih sinova Bosne i Hercegovine. Njima, našim šehidima i poginulim borcima, na ovaj dan se poklanjamo, iskazujemo im poštovanje i neizmjernu zahvalnost. Oni su nam dodatni motiv i podrška da ne odustajemo u nastojanju da pokažemo kako život ipak pobjeđuje.

Danas kada potvrđujemo tu slobodu i prisjećamo se doprinosa naših boraca u odbrani domovine moramo pokazati i dokazati da nada u bolje i ljepše sutra ipak živi. Za to nam je potrebno međusobno razumjevanje, strpljenje i jedinstvo, potrebni su nam predani rad, znanje i upornost. Radimo zajedno za ljepše i bolje Banoviće, za ljepšu i bolju našu Općinu.

Svim Banovićankama i Banovićanima čestitamo 10. septembar, Dan Općine!

Pozivamo vas na svečanu akademju u povodu Dana Općine Banovići koja će se održati u petak, 08.09.2023. godine, u pozorišnoj sali Radničkog doma sa početkom u 14 sati.