Demanti načelnika Gutića na pisanje portala Antirežimski – „Zahvaljujući PDA Vlada FBiH pravi parking u ulici 10. septembar“

U cilju objektivnog informisanja građana Banovića upućujem demanti na pisanje portala „Antirežimski“ na kome je 28. aprila objavljena informacija da zahvaljujući PDA Vlada FBiH pravi parking u ulici 10. septembar. Ovo je još jedna u nizu laži koje se redovno na navedenom kvazi-portalu plasiraju javosti i stvara kriva slika o našoj Općini.

Projekat izgradnje parkinga u ulici 10. septembar jedan je od nekoliko projekata koji se realizuju u suradnji sa federalnom Vladom i oni nikakve veze nemaju sa PDA. Sve projekte je Općina kandidirala u okviru javnih poziva koje Vlada FBiH objavila i odobrenu su jer su kvalitetno urađeni.  Uistinu bi volio da kadrovi PDA svojim aktivnosti pomognu da od Vlade FBiH budu odobreni i drugi projekti, a za to imaju priliku u narednom periodu, imajući u vidu da je općina Banovići kandidirala još desetak projekata. Nažalost, teško je vjerovati da će se tako nešto desiti, a o čemu govori naše iskustvo iz proteklog perioda. Žalosti činjenica da kada im ne polazi za rukom da blokiraju sve što aktuelna općinska vlast radi, okrenuli su ploču i sada sebi prisvajaju zasluge za stvari sa kojima nemaju nikakve veze.

Kadrovi PDA, na raznim nivoima vlasti, do sada su sve uradili da onemoguće priliv novca sa viših nivoa prema našoj Općini samo sa jednim ciljem da mene kao općinskog načelnika i općinski organ uprave prikažu nesposobnim. Pošto toliko vode brigu o građanima Banovića i razvoju naše lokalne zajednice, pozivam PDA-ovce da kod federalne Vlade „poguraju“ projekat izgradnje fotonaponske elektrane u Banovići Selu, koji su do sada na sve načine opstruirali pa i putem sudskih sporova. Ugovor o izgradnji je davno potpisan, Općina je sa svoje strane ispunila sve obaveze, a i sudski sporovi koje su pokrenuli riješeni su u korist Općine. Eto im prilike da se pokažu na djelu.