Denis Mujkić je najuspješniji sportista, a FK Budućnost najuspješnija ekipa općine Banovići za 2021. godinu (foto i video)

U organizaciji Saveza udruženja građana sportskih klubova općine Banovići održana je manifestacija izbor sportiste godine općine Banovići za 2021. godinu. Najuspješnijim sportistom naše Općine u prošloj godini proglašen je Denis Mujkić, a njegov klub FK Budućnost najuspješnijom ekipom. Za najbolje seniore izabrani su: Amna Karić – ŽKK RMU Banovići i Jasmin Husagić, član Kluba borilačkih vještina „FOX“ Banovići. Također, dodijeljena su priznanja i najboljim: pionirima, kadetima i juniorima, te poglašeni  najuspješniji treneri i najperspektivniji sportisti Općine.

Priznanje za najuspješniju ekipu i sportiste u invalidnom sportu dobili su: IOK „Tigar 119“ Banovići, Senudin Huskić, član ove ekipe i Hajro Bečić – Streljački invalidni klub Banovići. Posebno priznanje za vrhunske rezultate u sportu pripalo je karatistkinji Emini Tanović.

Udruženje sportskih klubova općine Banovići je i ove godine vodilo računa o sportistima i sportskim radnicima koji su cijeli svoj život posvetili razvoju, afirmaciji, promociji i unapređenju sporta na području naše Općine. S tim u vezi, posthumno priznanje za izuzetan doprinos banovićkom sportu dodijeljeno je Hasanu Burekoviću.

Osim proglašenja najuspješnijih sportista i sportskih klubova za 2021. godinu, dodijeljeno je i priznanje najuspješnijim sponzorima banovićkog sporta – općini Banovići i RMU Banovići.