Doček Nove 2024. godine u Banovićima

Banovići se spremaju za doček Nove 2024. godine na otvorenom. Na gradskom trgu Banovićanke i Banovićane u Novu godinu uvest će Enver Lugavić – Kice sa svojim bendom i gostima. Javni doček Nove godine organizirat će Javna ustanova Centar za kulturu i informisanje Banovići, a pod pokroviteljstvom Općine.

Općina Banovići je pripremila i raznovrstan novogodišnji program za svoje najmlađe sugrađane za koje je obezbijeđeno oko 700 novogodišnjih paketića. Paketići će se podijeliti prvačićima u svim osnovnim školama, polaznicima Dječijeg obdaništa, štićenicima Centra za razvoj inkluzivnih praksi te najmlađim korisnicima Centra za socijalni rad i Udruženja djece sa poteškoćama u razvoju „Leptir“.

U utorak, 26.12.2023. godine općinski načelnik dr. Bego Gutić paketićima će obradovati mališane Dječijeg obdaništa, Centra za razvoj inkluzivnih praksi, Centra za socijalni rad i Udruženja Leptir, a u srijedu, 27.12.2023., prvačiće koji pohađaju 5 osnovnih škola na području općine Banovići i Područnu školu „Ribnica“ Zavidovići. Podjela paketića za prvačiće bit će organizirana u sali BKC-a sa početkom u 11 sati.