Maturanti MSŠ Banovići svečano proslavili završetak srednjoškolskog obrazovanja (foto i video)

Stotinu sedamdeset šest maturana Mješovite srednje škole Banovići zatvorilo je jedno poglavlje u svom životu, a otvorilo vrata novog. Defileom kroz centar grada i proslavom mature ozvaničili su završetag srednjoškolskog obrazovanja i spremno zakoračili u ozbiljnije životno doba. U atmosferi ispunjenoj uzbuđenjem, ponosom i radošću podršku da krenu dalje (naprijed) dobili su od svojih porodica, profesora i okupljenih građana. Podršku banovićkim maturantima pružila je i općina Banovići, koja je bila pokrovitelj njihove mature proslavljene u Radničkom domu.

Čestitke u povodu završetka srednjoškolskog obrazovanja banovićkim maturantima uputili su direktor MSŠ Banovići Said Hasanbegović i općinski načelnik dr. Bego Gutić. Direktor Hasanbegović kazao je maturantima da se sada nalaze na raskršću sa kojeg vode mnogobrojni putevi te izrazio nadu da će izabrati puteve koji su u Bosni i Hercegovini, a ne vani. Načelnim Gutić pozvao je maturante da bez obzira šta odlučili, da li nastaviti svoje školovanje ili tražiti zaposlenje,  ostanu u Banovićima, u Bosni i Hercegovini. Naveo je da su vrata Općine za njih uvijek otvorena i da uvijek mogu računati na podršku i pomoć.

Matursko veče predstavlja krunu školovanja svake generacije i banovićki maturanti proveli su ga u veseloj atmosferi ispunjenoj radošću, smjehom, pjesmom i plesom. Na najlješi način oprostili su se od svojih profesora i iza sebe ostavili možda i najljepši period svog života, period u kome su se rađale nove ljubavi, gubili živci zbog ocjena i sticali prijatelji za cijeli život.