Memorijalnim turnirom u sjedećoj odbojci „Nihad Livadić“ završen program obilježavanja Dana općine Banovići

U sportskoj dvorani u Banovićima odigran je VIII memorijalni turnir u sjedećoj odbojci „Nihad Livadić“. Učešče su uzele četiri ekipe: OKI Živinice, OKI Čelić, KSO „26. august“ Mramor i domaćin IOK „Tigar 119“ Banovići. Organizator turnira je IOK „Tigar 119“, a pokrovitelj općina Banovići. Tradicionalno se igra u povodu Dana Općine.

Memorial „Nihad Livadić“ otvorio je općinski načelnik dr. Bego Gutić koji se ovom prilikom zahvalio Invalidskom odbojkaškom klubu „Tigar 119“ što čuvaju uspomenu na lik i djelo svog predsjednika i velikog čovjeka Nihada Livadića. Nihad Livadić bio je istaknuti sportski radnik koji je dao veliki doprinos razvoju invalidnog sporta u Banovićima i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Iako je rezultat bio u drugom planu treba istaći da je ove godine prvo mjestio na turniru pripalo domaćinima IOK-u „Tigar 119“. Pobjednicima su  uručeni pehari, a zaslužnim članovima i pojedincima zahvalnice i prigodni pokloni. Zahvalnica je uručena i načelniku Gutiću, i to za doprinos i razvoj invalidskog sporta i podršku IOK-u “Tigar 119” u proteklom periodu.