Na prostoru grada Banovići osigurana 24 nova parking mjesta – izgrađen parking prostor u ulici 10. septembar (foto i video)

Završeni su radovi na izgradnji parkin prostora u ulici „10. septembar“, u naselju Hanke (MZ Grad II). Izgrađena su 24 nova parking mjesta čime će se u značajnoj mjeri poboljšati situacija u ovoj oblasti, imajući u vidu da je područje grada Banovića deficitarno sa parkinzima. Vrijednost projekta je 73 hiljade konvertibilnih maraka, a radove je izvodila firma „RIAL-ŠPED“ d.o.o. Doboj Istok. Navedeni projekat realizovan je na zahtjev građana i pripremljen je još tokom prošle godine.

Prema riječima načelnika dr. Bege Gutića, u pripremi je projekat izgradnje dodatnih 30-tak parking mjesta u ovom dijelu grada (Grad II), i to na nekoliko lokacija i on će se realizirati u narednoj godini. Načelnik Gutić najavio je i nastavak aktivnosti na uređenju lokalne putne mreže na području Općine. Kako je kazao, u narednim danima radit će se dionice u ulici Esada Smajića Kobre (Radina – Grad II), u Stražbenici, Treštenici, Banovići Selu te drugim banovićkim mjesnim zajednicama.