Načelnik Gutić potpisao Odluku o raspodjeli sredstava za finansiranje/sufinansiranje projekata/programa boračkih udruženja sa područja općine Banovići

Općinski načelnik dr. Bego Gutić potpisao je Odluku o raspodjeli finansijskih sredstava za finansiranje/sufinansiranje projekata /programa udruženja od posebnog značaja (boračke populacije) sa područja općine Banovići za 2024. godinu. Udruženjima od posebnog značaja (boračkoj populaciji) odobrena su određena finansijska sredstva za projekte/programe koje su kandidirali po raspisanom javnom pozivu od 26. aprila, a na osnovi izvještaja i prijedloga dostavljenog od strane Komisije za ocjenjivanje njihovih projektnih/programskih aktivnosti. Iz budžeta Općine je za ovu namjenu izdvojeno 26.000,00 KM.

Finansijska sredstva Općine odobrena su za projekte/programe Organizaciji demobilisanih boraca, Organizaciji porodica šehida i poginulih boraca, Udruženju RVI-Amputiraca, Udruženju policije učesnika odbrambeno-oslobodilačkog rata 91-95. godina, Udruženju antifašista i boraca NOR-a, Jedinstvenoj organizaciji boraca „Unija veterana“ i Udruženju dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ Banovići.