Održan sastanak sa predstavnicima Elektroprivrede BiH – Elektrodistribucije Tuzla

Predstavnici JP Eletroprivreda BiH – Elektrodistribucija Tuzla boravili su u radnoj posjeti općini Banovići. Tokom posjete razgovarali su sa općinskim načelnikom dr. Begom Gutićem i njegovim pomoćnici o dosadašnjoj suradnji te projektima koji se planiraju realizirati na području naše Općine.

Predstavnici Elektroprivrede upoznali su načelnika Gutića da je upravljanje distributivnom mrežom na području općine Banovići uredno i da je u proteklom periodu postojala dobra suradnja, na obostrano zadovoljstvo. Radni sastanak bio je prilika da se razgovara i o zajedničkim projektima planiranim za naredni period. Tema razgovora bili su projekti izgradnje javne rasvjete planirani za ovu godinu, kao i izgradnja trafostanice za potrebe „Zone B“.

Općina Banovići je u ovoj godini planirala više projekata vezanih za izgradnju javne rasvjete te je s tim u vezi od Elektroprivrede zatraženo da obezbijedi priključke po mjesnim zajednicama, kako bi se isti mogli realizirati. Elektroprivreda će uz osiguravanje priključaka također općini Banovići ustupiti betonske stubove i nosive kablove kako bi se mogla postaviti rasvjetna tijela u svim mjestima gdje oni već postoje.

Najveći dio razgovora posvećen je utvrđivanju trase za novu trafostanicu u „Zoni B“, sa koje bi se električnom energijom snabdijevao novi objekat koji je u izgradnji, ali i svi objekti koji se na tom prostoru planiraju graditi. Parcela za trafostanicu je već dodijeljena, a u narednom periodu će se utvrditi trasa za njeno priključenje. Nakon toga slijedi izdavanje urbanističke suglasnosti.