Općina Banovići i JU Direkcija regionalnih cesta TK  potpisali Sporazum o realizaciji sedam projekata sanacije (rehabilitacije) lokalnih cesta na području naše Općine

Općinski načelnik dr. Bego Gutić i v.d. direktor Javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona Mirza Memić potpisali su Sporazum o suradnji u realizaciji Odluke Vlade Tuzlanskog kantona o odobrenim projektima sanacije (rehabilitacije) lokalnih i nerazvrstanih cesta na području TK – odobreni projekti na području općine Banovići. Prema Odluci kantonalne Vlade, koja je usvojena u prošloj (2023) godini, iz budžeta TK finansirat će se rekonstrukcija i sanacija lokalnih puteva u deset gradova/općina TK u iznosu od oko 2.400.000,00 KM. Odobrena su 23 projekta, od čega je 7 iz općine Banovići.

U našoj Općini će se sredstvima Vlade TK raditi rekonstrukcija i sanacija puteva u mjesnim zajednicama: Grivice, Podgorje, Oskova, Stražbenica, Pribitkovići, Repnik i Treštenica. Njihova vrijednost je nešto preko 450 hiljada maraka. Za realizaciju odluke zadužena je Javna ustanova „Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona“, a projekti će se implementirati u 2024. godini. Radovi bi trebali početi čim se steknu povoljni vremenski uvjeti.