Općinski načelnik posjetio Ministarstvo obrazovanja i nauke TK – sa ministrom razgovarao o izgradnja fiskulturne sale u OŠ Banovići Selo

Općinski načelnik dr. Bego Gutić posjetio je Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i sa resornim ministrom Ahmedom Omerovićem razgovarao o izgradnji fiskulturne sale za potrebe novootvorenog školskog objekta Osnovne škole „Banovići Selo“. Ministar Omerović obećao je načelniku Gutiću da će Vlada TK podržati ovaj projekat (prva faza) kako bi se osnovcima u Banovići Selu obezbijedili potrebni uvjeti za odvijanje obrazovnog procesa. Sastanku je prisustvovala i ministrica pravosuđa i uprave TK Senada Dizdarević.

Načelnik Gutić nešto ranije je i najavio da će općina Banovići prema Vladi TK kandidirati projekat izgradnje fiskulturne sale za potrebe OŠ Banovići Selo te u skladu sa svojim mogućnosti pomoći opremanje ove škole. Već su za izgradnju školskog objekta iz budžeta izdvojena sredstva u visini od 40 hiljada KM, a nedavno i dodatnih 10 hiljada i 300 maraka za opremanje tri učionice namještajem i školskim priborom.