Općinski zvaničnici upoznati s projektom „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“

Za predstavnike općine Banovića organizirana je prezentacija projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2“ (ReLOaD 2). Prezentacija je upriličena u zgradi Općine, a o projektu, njegovim najbitnijim detaljima i ciljevima općinske zvaničnike upoznao je predstavnik Stručne službe Saveza općina i gradova FBiH. Ovom prolikom date su i konkretne upute šta općina Banovići treba da uradi u narednom periodu da bi postala partnerska općina na projektu.

ReLOaD je regionalni projekat kojeg finansira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Cilj mu je jačanje partnerstava između lokalnih vlasti i civilnog društva (nevladinog sektora).

Općina Banovići je iskazala spremnost da uđe u projekat ReLOaD 2 te se obavezala da će u narednom periodu svoje aktivnosti usmjeriti na provođenje metodologije UNDP-a, a vezano za nevladin sektor (civilno društvo) – u pogledu transparentnog projektnog finansiranja organizacija civilnog društva iz općinskih budžeta.