Potpisan okvirni sporazum o javnoj nabavci radova „Izvođenje radova na izgradnji energetski efikasne rasvjete na području općine Banovići“

Općinski načelnik dr. Bego Gutić i ovlašteni predstavnik grupe ponuđača Nedžad Nurkić potpisali su okvirni sporazum o javnoj nabavci radova „Izvođenje radova na izgradnji energetski efikasne rasvjete na području općine Banovići“. Ukupna vrijednost ovog okvirnog sporazuma iznosi oko 250.000,00 KM (bez PDV-a) i finansiraju gu općina Banovići i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona. Radove će izvoditi konzorcij „KOP i KO“ Živinice (lider konzorcija), „ERING“ Živinice, „ELEKTROCENTAR Petek“ Tuzla, „RIMENERG“ Banovići i „TUZEX“ Tuzla (članovi konzorcija). Okvirni sporazum zaključen je na period od 12 mjeseci i stupa na snagu danom potpisivanja.

U ovom slučaju planirana je izgradnja nove javne rasvjete na više lokaliteta u općini Banovići, u Banovići Selu (dionica „Ambulanta-Jezero“), od kružnog toka kod autobuske stanice do pružnog prelaza, u Mrljevićima, u Borovcu i Selu II (Banovići Selo). Prema riječima načelnika Gutića, aktivnosti na izgradnji javne rasvjete nastavit će se naredne godine i u ostalim banovićkim mjesnim zajednicama.