Potpisan tripartitni sporazum o dodjeli građevinskog materijala za obnovu prijeratnih domova povratnicima na području općine Banovići

Dva korisnika iz Banovića dobit će građevinski matejial za izgradnju (sanaciju) svojih prijeratnih stambenih objekata kako bi se mogli vratiti u iste. To su: Nedimović (Halil) Begija iz Seone i Čamrković (Alija) Hanka iz Treštenice. Građevinski materijal bit će im dodijeljen od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, a na temelju Javnog poziva za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na području općina Federacije Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi, u zgradi Općine potpisan je tripartitni sporazum o donaciji građevinskog materijala između: korisnika, Ministarstva i općine Banovići. On će korisnicima biti isporučen u roku od 40 dana od dana potpisivanja sporazuma, a oni su isti dužni ugraditi u roku od 6 mjeseci od završetka isporuke.

Općinski načelnik dr. Bego Gutić se ovom prilikom zahvalio Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica na kontinuiranoj podršci povratničkim porodicama, ističući da je ova posljednja tim vrednija ako se uzme u obzir činjenica da se radi o prvoj i jedinoj donaciji koje su porodice Nedimović i Čamrković dobile u proteklih 27 godina.