Potpisan Ugovor o partnerstvu između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije “Impakt”, JU Služba za zapošljavanje TK i 13 lokalnih zajednica (foto i video)

Program “IMPAKT inkubatori poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona” nastavlja se punim intenzitetom i u 2024. godini. Potpisan je novi Ugovor o partnerstvu između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije “Impakt”, JU Služba za zapošljavanje TK i 13 lokalnih zajednica sa područja Tuzlanskog kantona, među kojima je i općina Banovići. Ovo je četvrta godina zajedničke suradnje na navedenom programu i do sada je (u protekle tri godine) kroz isti podržano više od 100 osoba, odnosno omogućeno im je da ostvare svoje poduzetničke snove  i pokrenu vlastiti biznis.

Općina Banovići od samog početka surađuje sa Fondacijom IMPAKT na podršci i promociji poduzetništva i do sada su ostvareni značajni rezultati. Podržano je 25 novih biznisa u okviru kojih je kreirano preko 50 radnih mjesta. Svi ti biznisi su aktivni, a čak se u pojedinim slučajevima bilježi promjena oblika organizovanja iz obrta u dioničko društvo.