Pozorišnom predstavom „Lijevo desno glumac“ i tradicionalnim vatrometom u Banovićima završeno obilježavanje 21. decembra – Dana rudara

Program obilježavanja 21. decembra, Dana rudara u RMU Banovići završen je pozorišnom predstavom „Lijevo desno glumac“ i tradicionalnim vatrometom. Program je počeo četrnaestog decembra i u proteklim danima organizovane su brojne aktivnosti. Upriličen je prijem porodica šehida, ispraćaj penzionisanih radnika Rudnika, dodjela priznanja dobitnicima nagrada, svečana sjednica Uprave i Nadzornog odbora Društva te pozorišna predstava i vatromet.

Zadnjeg dana, 21. decembra banovićka publika je u pozorišnoj sali Radničkog doma imala priliku pogledati autorsko djelo glumca i režisera Zijaha Sokolovića. Ovaj velikan bosanskohercegovačkog glumišta u svojoj monodrami govori da je čitav svijet pozorište, jedna velika pozornica i da smo svi mi u toj pozornici samo glumci. Predstavu je organizirala JU „Centar za kulturu i informisanje“ Banovići, a pod pokroviteljsvom Rudnika.

Nakon predstave upriličen je i tradicionalni vatromet, čime je spuštena zavjesa na ovogodišnji program obilježavanja Dana rudara.