Preminuo istaknuti bh. književnik Hadžem Hajdarević – čest gost i prijatelj Banovića

Napustio nas je naš istaknuti književnik Hadžem Hajdarević, pjesnik, prozni pisac, esejist, publicist, pisac za djecu, urednik i priređivač djela drugih autora, naučni radnik u oblasti jezika. Hadžem Hajdarević rođen je 18. jula 1956. u Kruševu kod Foče. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Radio je kao stručni suradnik u Institutu za jezik. Objavio je dvanaest knjiga poezije, više pjesničkih izbora, zatim nekoliko knjiga proza, kolumni, eseja, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u bosanskohercegovačkoj književnosti. Preminuo je u 68. godini života.

Hadžem Hajdarević bio je čest gost i prijatelj Banovića. Poseban pečat dao je Međunarodnim književnim susretima „Lejla Avdić“ i u sjećanju mnogih Banovićana ostat će njegova ljudska toplina i senzibilnost koju je nosio u svojoj duši. Uvijek ćemo ga se sjećati po dobrom i veliko mu hvala za sve što je uradio. Nadamo se da je sada u boljem društvu i okružen velikanima kojima i pripada.

Hadžemu Hajdareviću neka je vječni rahmet i lahka zemlja bosanska, da mu dragi Allah podari lijepi Džennet. U ime općinskog načelnika dr. Bege Gutića i općinskog organa uprave općine Banovići porodici upućujemo iskreno saučešće.