Press konferencijom najavljen XVIII. Međunarodni memorijalni malonogometni turnir „Alija Izetbegović“ u Banovićima (foto i video)

Press konferencijom u zgradi Općine članovi Organizacionog odbora najavili su odigravanje XVIII. Međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira „Alija Izetbegović“ u Banovićima. Turnir će se igrati u petak i subotu, 9. i 10. septembra (u sportskoj dvorani), u okviru obilježavanja 10. septembra – Dana općine Banovići. Okupit će 24 ekipe i to u tri kategorije: seniori (12 ekipa), veterani (6) i pioniri (6 ekipa). Organizatori turnira su: Savez boraca FBiH i Organizacija demobilisanih boraca općine Banovići, partneri Općinski nogometni savez i FK Budućnost, a pokrovitelj je općina Banovići.

Kako su kazali iz Organizacionog odbora, XVIII. Međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira „Alija Izetbegović“ u Banovićima biće najmasovniji do sada. Učešće će uzeti više od 250 učesnika, a pored ekipa iz Bosne i Hercegovine najavljene su i ekipe iz: Hrvatske, Njemačke i Austrije.